Tosty francuskie z migdałami i cynamonem

Tosty francuskie z migdałami i cynamonem

Tosty francuskie to nie tylko sposób na wykorzystanie pieczywa – to prawdziwa kulinarna podróż do słodkiego serca Francji! Dzięki płynnym jajom OVOBOX możesz szybko przygotować zawsze perfekcyjne tosty francuskie bez zbędnego bałaganu. Podawane na słodko albo w wersji wytrawnej – zawsze smakują wyśmienicie. Nasz przepis sprawdzi się świetnie na słodkie śniadanie, deser lub podwieczorek – nuty cynamonu i migdałów doskonale się wzajemnie uzupełniają. Koniecznie wypróbuj i przekonaj się, że tosty francuskie z OVOBOX to naprawdę prosta (i niezwykle apetyczna) sprawa!

Składniki (na 4-5 tostów)

  • 4-5 kromek dowolnego chleba (najlepiej czerstwego)
  • 100 ml płynnych jaj OVOBOX
  • 2 łyżki mleka
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru
  • płatki migdałowe
  • olej rzepakowy
  • miód (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Do miski dodaj płynne jaja OVOBOX, cukier, mleko i cynamon.
  2. Dokładnie wymieszaj składniki.
  3. Tosty francuskie z migdałami i cynamonem
  4. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju.
  5. Kromki chleba obtocz z obu stron w masie, a następnie w płatkach migdałowych.
  6. Tosty francuskie z migdałami i cynamonem
  7. Smaż po obu stronach na złoty kolor.
  8. Tosty możesz polać płynnym miodem i podawać - na przykład z ulubionymi owocami.
  9. Tosty francuskie z migdałami i cynamonem

Wypróbuj nasze fit przepisy: