
Tosty francuskie z migdałami i cynamonem
Tosty francuskie to nie tylko sposób na wykorzystanie pieczywa – to prawdziwa kulinarna podróż do słodkiego serca Francji! Dzięki płynnym jajom OVOBOX możesz szybko przygotować zawsze perfekcyjne tosty francuskie bez zbędnego bałaganu. Podawane na słodko albo w wersji wytrawnej – zawsze smakują wyśmienicie. Nasz przepis sprawdzi się świetnie na słodkie śniadanie, deser lub podwieczorek – nuty cynamonu i migdałów doskonale się wzajemnie uzupełniają. Koniecznie wypróbuj i przekonaj się, że tosty francuskie z OVOBOX to naprawdę prosta (i niezwykle apetyczna) sprawa!
Składniki (na 4-5 tostów)
- 4-5 kromek dowolnego chleba (najlepiej czerstwego)
- 100 ml płynnych jaj OVOBOX
- 2 łyżki mleka
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka cukru
- płatki migdałowe
- olej rzepakowy
- miód (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Do miski dodaj płynne jaja OVOBOX, cukier, mleko i cynamon.
- Dokładnie wymieszaj składniki.
- Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju.
- Kromki chleba obtocz z obu stron w masie, a następnie w płatkach migdałowych.
- Smaż po obu stronach na złoty kolor.
- Tosty możesz polać płynnym miodem i podawać - na przykład z ulubionymi owocami.






